thordonlogotag-clear

 

Thordon-Bearings Inc. (u nastavku: Thordon), član Thompson-Gordon Group iz Burlingtona – Kanada je vodeći svjetski inovator i proizvođač široke palete visokokvalitetnih, ekološki prihvatljivih, nemetalnih kliznih ležajeva koji u svom radu ne trebaju mast ili ulje koji su izvori potencijalnog onečišćenja okoliša.

Prvi elastomerni polimerni ležaj Thordon je predstavio davne 1966.-e godine kombinirajući neke od najboljih karakteristika plastike (žilavost) i gume (otpornosti na trošenje). Od tada pa do danas Thordon je nastavio razvijati, ispitivati i uvoditi nove polimere u stalnoj potrazi za novim proizvodima kako bi izašao u susret kupcima i riješio eksploatacijske probleme i u najzahtjevnijim ležajnim aplikacijama. Danas su Thordon ležajevi prepoznati u više od 100 zemalja diljem svijeta.

Thordon ulaže velike napore u razvoj, poboljšanje i kontrolu kvalitete proizvoda te ima certificiran sustav upravljanja kvalitetom prema međunarodnoj normi ISO 9001:2015.

Thordon proizvodi različite ležajeve, strukturalne komponente i brtvila, sredstva za podmazivanje, ljepila i ostalu povezanu opremu ležajnih sustava kako bi omogućio odabir optimalnog rješenja na temelju odgovarajućih karakteristika proizvoda, njegove specifične primjene i radnog okruženja. Ovo uključuje:

  • polimerni ležajevi: XL, SXL, COMPAC, HPSXL, GM2401/Composite, ThorPlas-Blue i ThorPlas-White
  • povezane komponente ležajnih sustava kao što su ThorShield i TG-75 ljepilo
  • elastomeri oblikovani prema potrebi kao Thor-Flex i Thorseal